dimecres, 15 de gener del 2020

La Catifa.

Bon dia Famílies, alguns de vosaltres us heu posat en contacte amb la Comissió per dir-nos que no us queda prou Goma Eva per borejar la catifa com en la imatge que hi ha més a vall.  Avui us hem enviat un e-mail amb un patró, que posa "Peça catifa", n'haurieu de fer 4 d'aquestes i  posar-les a cada punta de la catifa. 





Anem posant-nos les piles que tenim poc més d'un mes per la Rua.  recordeu que el CARNESTOLTES S'HA DE GAUDIR, PODEU FER LES DISFRESSES ENTRE TOTS ELS DE CASA I SI LA FEU AMB TEMPS SERÀ MÉS DIVERTIT!!!
Avui comencem amb la Catifa.
Tant el personatge de la Yasmin com el d'Aladdin van emulant que volen en la catifa màgica.  Per fer aquesta catifa des de la comissió aconsellem un material molt econòmic i que es pot tallar amb facilitat.  Es pot aconseguir al LEROY MERLIN al següent enllaç( PLANXA DE POLIESTIRENO ), També es podria fer amb cartó ploma (més car) o inclús un cartó gruixut i que quedi rígid, ha d'aguantar el pes de les cames postisses dels personatges.  
Pel que fa a les mides:
-  Per un adult:  125x60. (la planxa sencera).
-  Per un nen: Entre 80cmx60 (nens de fins a 4-5 anys) i a partir d'aquí 100x60.

A continuació us deixem un VÍDEO on explica perfectament com fer EL FORAT de la catifa.  La idea es NO FER EL FORAT AL MIG i preferiblement FER-LO PETIT I ANAR PROVANT i fer-lo més gran FINS QUE HI PASSEM, com més  encallat ens quedi millor (penseu amb la roba que us posareu).  Al vídeo el noi va en tirants,a la nostra catifa la idea NO ÉS FER-LA AMB TIRANTS si no passar una goma.  Els tirants és una alternativa si heu fet el forat molt gran.


Un cop fet el forat per passar el nostre cos forrem la catifa amb la roba Lila de la següent manera, des de la comissió us aconsellem grapar la roba de la catifa, ja que és una roba que es cargola molt entre sí i si no tenim experiència cosint, pot ser un mal de cap!  Assegureu-la be, sigueu generosos de grapes!!!


Un cop la tenim folrada, anem a fer el forat del mig a la roba i unir la roba de sota mb la de sobre amb una Goma Lila.  

En principi ja tenim la part més important, la catifa!!  Ara ja només ens queda decorar-la.

Podeu dir als vostres fills que us retallin les plantilles, tant al paper, com calcar-les a la cartolina.  Els DETALLS DE LA CATIFA VAN EN CARTOLINA DAURADA!!! Enganxeu-los amb Silicona calenta.

La làmpada de la imatge es una plantilla

A les puntes i penjarem unes borles fetes de GOMA EVA DAURADA, el com fer-les us les expliquem a continuació.
Tallem la Goma Eva daurada en un rectangle de 21x10cm.  


En vertical comencem a fer retalls /tipo serrel) de 8cm


Un cop retallada la planxa sencera li donem la volta i li enganxem a la punta un retall que medeixi 23cm x 0,5 com en les dues imatges d'acontinuació.


I comencem a cargolar i enganxar amb la Silicona Calenta.


Quan hem acabat, fem un retall mes de 8cmx2cm, i l'enganxem a la part superior de la borla



I ja hem acabat, el primer... n'hem de fer 3 mes!!!


Us deixem un vídeo tutorial on s'explica perfectament!!!   ATENCIÓ La Goma Eva ha de ser de 21x10 i els serrells han de medir 8cm.




A continuació farem la LÀMPADA MÀGICA!!

Comencem calcant-la a la Goma Eva daurada, seràn dues peces.

Retallem per l'interior.

Ens quedaràn les dues peces així.

Per tal que hi càpiga la llum, la medim, en aquest cas son 2,9cm i comencem a retallar tires d'aquesta amplada per fer part del perímetre de la Làmpada.


Enganxem amb Silicona calenta.


Deixem un espai sense tapar, perquè podem manipular la llum durant la rua.


Quedaría així. per fora

Ara, agafem el paper de celofan groc el presentem a la Làmpada i forrem per dins i enganxem amb silicona calenta.   ATENCIÓ EL PAPER DE CELOFAN US EL DONAREM NOSALTRES!!!!

  

NO L'ENGANXEM ENCARA A LA CATIFA FINS EL DIA ABANS, NO SIGUI QUE LI DONEM UN COP I LA FEM MALBÉ. I decidim on queda millor, segons tamany cames postisses.



DONCS FINS AQUÍ LA BASE DE LA CATIFA de la Yasmin i l'Aladdin!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recull Fotografic Rua 2020

Famílies, ja tenim un recull fotogràfic de la Rua de dissabte, va ser molt divertit!!! Si teniu fotos i vídeos no dubteu en fer-nos-els ar...