dimecres, 30 de març del 2011

Resum xerrada 21/3

Mª Helena Tolosa Costa, mestra, psicopedagoga i excel·lent comunicadora, ens va obsequiar el passat dilluns 21 de març amb una interessantíssima xerrada formativa sobre els talents.

Partint del fet que els humans naixem com a individus i ens convertim en persones, la xerrada ens va fer reflexionar sobre la gran influència que tenen en aquest procés els estímuls que es rebin, les experiències que es visquin i l’esforç que s’hi posi; en definitiva: que de naixement només es porta el temperament i, és clar que ens condiciona, però no ens determina. D’aquí que sigui tan important el paper que juguem pares i educadors en l’acompanyament del desenvolupament dels nostres fills, i que sessions formatives com aquesta resultin de tanta utilitat.

La conclusió de la xerrada seria que no es tracta de modelar els nostres fills perquè siguin como nosaltres volem que siguin, sinó que els hem d’observar (per a detectar quins és el seu canal predominant de rebuda, captació i emmagatzematge de la informació, per a identificar en quines de les nou intel·ligències múltiples destaquen, ...) i així poder promocionar allò que són de la millor manera possible. Com al conte del clavell, del llibre No són contes... és la vida, del Jaume Soler i la Mercè Conangla.

La sessió es va arrodonir amb la recomanació d’una sèrie de bibliografia i de pàgines web que ens poden ajudar a aprofundir una mica més en els temes tractats:

GARDNER, H. (1993). Mentes creativas. Barcelona. Paidós.

ANTUNES, Celso (2004) Juegos para estimular las inteligencias múltiples. Editorial Narcea.

SERRANO, A. Inteligencias múltiples y estimulación temprana: guía para educadores, padres y maestros. Editorial MAD.

http://sepiensa.org.mx/contenidos/f_inteligen/intro_2.htm

http://www.galeon.com/aprenderaaprender/general/indice.html

http://www.neuronilla.com/

I finalment en aquest enllaç podeu trobar el pdf amb la presentació de la xerrada:


Gràcies per la vostra assistència,

Junta de l'AMPA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recull Fotografic Rua 2020

Famílies, ja tenim un recull fotogràfic de la Rua de dissabte, va ser molt divertit!!! Si teniu fotos i vídeos no dubteu en fer-nos-els ar...